16 Temmuz 2013 Salı

ARNAVUT PAÇASI



iki adet yufka
yarım kilo kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
et suyu
tatlı kırmızı biber
yoğurt
tereyağı
salça
tuz
karabiber

öncelikle yufkalar tezgaha serilir üçgen şeklinde kesilir içine sıvıyağ ve yoğurt karışımlı malzeme sürülüp gül böreği şeklinde sarılıp yağlanmamış borcam tepsiye dizilir. gül böreği şeklinde hazırlanan yufkalar 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Ardından kuşbaşı et biber ve soğanı küp şeklinde doğrayıp tavada sote edilir. Daha sonra üstü kızaran yufkalara çekene kadar et suyu ilave edilir yumuşayan yufkalarımızın üzerine et sotemiz parça parça koyulur ve onun üzerine birer kaşık yoğurt  ilave edilir. Son olarak tereyağlı salça sosumuzu da Arnavut paçamızın üzerinde gezdirip servis yapılır.. AFİYET OLSUN  :)